Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

luni, 22 august 2011

GRADINA ZOOLOGICA CRACOVIA-Polonia-

Pe data de 6 iulie 1929, Kracowski Ogrod Zoologiczny isi deschidea portile vizitatorilor. Locatia aleasa era cum nu se poate mai potrivita pentru binele animalelor - in mijlocul unui parc de 500 hectare, unde cresteau copaci seculari si umbrosi. Institutia a avut o evolutie fulminanta, de la 4 hectare si 111 animale din 37 specii in anul inaugurarii, la 20 de hectare si 1.500 animale din 260 specii la nivelul anului 2009.
Printre vedetele patrupede ale gradinii se numara Citta si Baby, doi simpatici elefanti asiatici, o turma de cai salbatici mongoli, hipopotamii pitici, cerbii lui David, rarele antilope addax, bongo, lechwe si tapii de balta. Alti rezidenti valorosi sunt condorii andini, leoparzii chinezesti, lupii cu coama din pampasul sud-american, tapirii, zebrele lui Chapman, vulpile feneci, gibonii si pisicile de desert, caimanii pitici, pitonii tigru si varanii de Komodo















PAPAGALI





ELEFANTI

TIGRU











PANTERA CU CEI 3 PUI





Am vizitat Gradina Zoo din Cracovia intr-o zi de sambata cand localnici sunt liberi si se relaxeaza cu familia mergand la gradina Zoo, ori cu barca pe Vistula sau la munte adica pe muntii Tatra.
Ce m-a impresionat foarte mult este ca familia cu copii de diferite varste au venit la gradina pentru a vedea aceste animale in captivitate cum arata, ce fac, ce mananca.
Da, este o adevarata ora de zoologie in natura, de promenada, de educatie. Sute de polonezii vin si petrec o zi minunata. Aceasi metoda de educatie am mai intalnit in muzeele de arheologie, geologie, de istorie. Orele se fac cu elevii aici in muzeu, sau parintii vin de mana cu copiii si le explica, le arata.
Pana la Gradina Zoo, au fost construite trei drumuri din care unul pentru pietoni iar pentru masini sunt doua sens unic. Totul este bine organizat aici pentru ca turistii sa fie incantati de priveliste, de aceste animale , care sunt si ele relaxate pentru ca primesc de trei ori mancare pe zi. Cu spatiul unele nu sunt multumite. Dar, avand in vedere progresul in cativa ani probabil ca in viitor se va mai dezvolta aci ceva.
In conluzie ceea ce am observat:
,, TOTUL PENTRU FIINTA, -Om sau animal -este respectat-.
Nu totul impotriva omului.
Da, se poate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu