Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

luni, 22 august 2011

Cracovia
Este unul dintre cele mai vechi şi mai mari municipii din Polonia.
Situat in Valea Vistulei superioare, actualmente capitală de voievodat, oraşul-port, vizitat cu încântare de peste 4 milioane de turişti este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului război mondial. Numele Krakov (Cracovia) vine de la Krak, o căpetenie tribală a locului, despre care legenda spune ca, după o luptă crâncenă, a răpus , la poalele colinei pe care astăzi se înalţă cetatea Wawelun teribil dragon.
Istoria Cracoviei coboară cu peste 1000 de ani in urmă, când este atestată drept
Reşedinţă a episcopilor.In anul 1364 a fost înfiinţată aici prima universitate din Polonia „Universitatea Jagellona” la care s-au format personalitaţi de seamă.
Astăzi, Cracovia- considerat cel mai frumos oraş din Polonia -îşi adaugă la blazonul îndelungatei sale existente, atributul de „capitala a artei si tinereţii”. In lunile mai-iunie, in timpul anualelor Zile ale Cracoviei, are loc aici Juvenalia”, un carnaval studenţesc in care tinerimea universitara susţine examenul la ... talent si inovaţie artistica.
În mod tradiţional Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural şi ştiinţific. Reprezintă totodată fosta reşedinţă a regilor polonezi şi este considerată de mulţi ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind ţinta a peste 7 mil. de turişti anual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu