Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

marți, 1 septembrie 2009

-Sanssouci Park, Potsdam GERMANIA

Frederic al II-lea, cel Mare [germ. Friedrich II., (n. 24 ianuarie 1712, Berlin - d. 17 august 1786, Potsdam, a fost rege al Prusiei (1740-1786), din dinastia de Hohenzollern. Fiul lui Frederic Wilhelm I şi al Sophiei Dorothea de Hanovra.

Am plecat din Berlin cu trenul până la localitatea Bruck si de aici cu autobuzul la Postam. Ne-am propus să vedem Palatul lui Friedrich cel Mare. Pentru a ajunge să vedem castelele, am trecut prin parcul Sanssouci, cu multe busturi ale celebrităţilor. Parcul Sanssouci este un parc mare la Potsdam. Acesta conţine mai multe construcţii, cele mai renumite fiind ,,Schloss Sanssouci". Sanssouci Park a fost iniţial o livadă lângă Potsdam. Regele Friedrich II-a cunoscut sub numele de Friedrich cel Mare, a ales acest loc pentru a putea duce o viaţă fără griji (de unde şi denumirea (sans souci) . Dorea să-şi dedice timpul intereselor sale personale şi artistice. Cum ar fi festivaluri muzicale, concerte.


Camerele principale, sunt luminate de ferestre înalte şi cu vederea spre sud peste grădinile viticole; faţada de nord este intrarea în palat.,

De proiectare Palatului Sanssouci, arhitectul construcţiei, s-a folosit de schiţele realizate de Friedrich cel Mare. Palatul relativ mic, cu numai 12 camere a fost finalizat în 1747. Acesta este situat pe partea de sus a dealului. În mijlocul parcului cu o vie terasă, cunoscută sub numele de Weinberg (de munte vin). Palatul are un singur etaj, mare şi frumos, decorat in stil rococo.
Amplasarea şi amenajarea Sanssouci reflectă idealul romantic de armonia dintre om şi natură.


ORANGERIA
De-a lungul anilor, mai multe alte clădiri au fost adăugate în parcul Sanssouci. Cea mai impresionantă clădire, dintre toate este Neues Palais,care este un palat mare, stil baroc. Acesta a fost comandat de regele Frederic cel Mare în 1750, lucrările construcţiei au început în 1763, după al doilea război. Palais Neues este unul dintre palate din Germania cele mai impresionante, în contrast cu Palatul Sanssouci, care este destul de modest, palatul se impune somptuos şi conţine mai mult de 200 de camere bogat decorat răspândite peste două etaje.




În 1744 regele a comandat arhitectului Georg von Wenzeslaus Knobelsdorff de a construi un palat de vară, Schloss Sanssouci (Sanssouci Palace). A dat toate informaţiile cum ar dori să fie Curtea Domneească din spatele în scopul de a şi petrece timpul pe hobby-urile sale ca muzica şi filozofie. In camera de centrala, Marmorsal care are elemente de la Pantheon în Roma, să fie destinat pentru rege şi invitaţii săi în lunile de vară, de la sfârşitul lunii aprilie până la începutul lunii octombrie. Aşa cum arată tabloul pictat expus la Galerie Naţională din Berlin, printre invitaţi au fost filosofii renumiţi, precum Voltaire.Tabloul de mai sus reprezintă:la Masa rotundă regele Friedrich II. (în centru) în Sanssouci cu Voltaire (stânga) şi personalităţi din Akademia de ştiinţă din Brandenburg, şi Academia din Berlin; pictură din 1850, tablou ce se găseşte la ,,Nationalgalerie, Berlin.

The Fountain Mare a fost construit la centrul grădinii în 1748. Frederick niciodată nu a văzut fântâna funcţionând, deoarece inginerii de atunci nu aveau noţiuni de tehnica ,,Hidraulica implicate”. Din 1750, statui de marmura au fost amplasate in jurul bazinului a fântânii. Elemente arhitectonice al palatului cât şi fântâna sunt copiate după-Château de Marly de la Versailles.”;



O altă clădire demn de remarcat în parc Sanssouci este Teehaus Chinesisches, o ceainărie stil oriental, construită în 1756. În prezent găzduieşte o colecţie de portelan.



Fotografie în ,,Parcul Sanssouci", cu familia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu