Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

miercuri, 13 ianuarie 2010

VIENA -AUSTRIA-CATEDRALA SFANTUL ŞTEFAN

Catedrala Sf Stefan a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul sau din tigla sub forma de diamant a fost adaugat in anul 1952.

Catedrala Sf Stefan a fost subiectul multor carti, poze si studii. Unicitatea catedralei precum si multitudinea de detalii fac din catedrala Sf Stefan, o comoara a arhitecturii. Altarele, arcadele, turnurile, imaginile: fiecare detaliu are scopul si istoria sa.
Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Clopotul rasuna in fiecare an in oras anuntand venirea Anului Nou.
Catedrala Sf Stefan a fost de cateva ori distrusa de foc spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dar pentru ca toata lumea a dat o mana de ajutor, catedrala a fost reconstruita in doar sapte ani: emblema Austriei si Pana in varful turnului sudic trebuiesc urcate 343 de trepte.



Karlskirche sau Biserica Sfantul Karl este una din cele mai frumoase si mai interesante cladiri. Din ordinul imparatului a fost proiectat acest edificiu baroc deosebit pentru a reprezenta Imperiul Habsburgic. In anul 1713, Viena a fost lovita de ciuma iar Imparatul Karl al VI-lea a facut un juramant de a construi o biserica daca Viena va scapa de aceasta boala cumplita. In anul 1715 rugaciunile au fost ascultate, iar constructia bisericii a inceput, ea fiind terminata 22 de ani mai tarziu in anul 1737.Karlskirche combina elemente arhitecturale din Grecia antica (cele doua arcade de o parte si de alta a bisericii), din Roma antica (cele doua coloane), si din barocul contemporan vienez (domul si turnurile). Forma bisericii nu a mai fost copiat si este privit ca pe o curiozitate arhitecturala. Dar asta ii da un interes mai mare printre celelalte biserici baroce din Austria si este un loc aproape magic mai ales cand este luminata noaptea. Fara indoiala cele mai interesante aspecte ale bisericii sunt cele doua coloane fiind inspirate din Columna lui Traian din Roma.

UNA DIN CELE MAI VECHI BISERICI DIN VIENA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu