Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

vineri, 15 ianuarie 2010

PALATUL IMPERIAL HOFBURG .



Timp de mai bine de 600 de ani, Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana. De aici au condus Habsburgii incepand cu secolul al XIII-lea, la inceput ca domnitori ai tinuturilor austriece, din anul 1452 ca imparati ai Sfantului Imperiu Roman, si in final ca imparati ai Austriei din anul 1806 pana la sfarsitul monarhiei in anul 1918.Initial a fost o fortareata in secolul al XIII-lea, iar Palatul Hofburg a fost extins de fiecare imparat

In imagine Congresul delegaţii Congresului de la Viena după o pictură a lui Jean-Baptiste Isabey-care a avut loc aici la Viena (1 noiembrie 1814 - 9 iunie 1815), conferinţă a statelor europene desfăşurată la sfârşitul războaielor napoleoniene cu scopul de a restaura ordinea conservatoare existentă înaintea izbucnirii Revoluţiei Franceze, prin restabilirea vechilor regimuri absolutiste, şi de a înlătura, prin stabilirea de noi graniţe, urmările ocupaţiei franceze în Europa.







Complexul asimetric se intinde pe o suprafata de 240.000 metri patrati si este impartit in 18 aripi, 19 curti interioare si 2.600 de camere in care aproape 5.000 de oameni inca mai lucreaza sau locuiesc.
In camerele de la Hofburg, de-a lungul secolelor, Imparatul Iosef al II-lea a pus la punct programul revolutionar al reformei.


Initial a fost o fortareata din secolul al XIII-lea, iar Palatul Hofburg a fost extins de fiecare imparat. Complexul asimetric se intinde pe o suprafata de 240.000 metri patrati si este impartit in 18 aripi, 19 curti interioare si 2.600 de camere in care aproape 5.000 de oameni inca mai lucreaza sau locuiesc. .

















In camerele de la Hofburg, de-a lungul secolelor, Imparatul Iosef al II-lea a pus la punct programul revolutionar al reformei, . . Astazi, aici se afla birourile presedintelui federal, ale ministrilor si cel al secretarului de stat al Austriei. Hofburg gazduieste si o parte din Biblioteca Nationala a Austriei.
.




Aici au fost tinute receptii si baluri impresionante iar Imparatul Franz Iosef a primit in audienta oameni de seama. Astazi, aici se afla birourile presedintelui federal, ale ministrilor si cel al secretarului de stat al Austriei. Hofburg gazduieste si o parte din Biblioteca Nationala a Austriei.
Palatul Hofburg trebuie vizitat de oricine doreste sa descopere lumea fascinanta a Habsburgilor
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu