Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

duminică, 16 august 2009

DIN ISTORIA ORASULUI DRESDEN- GERMANIA

O vizită la Grădina Zoologică din Dresden Germania-

Gradina Zoologica din Dresda (Dresden, din Germania) dateaza din 1861 si este una din cele mai vechi din Europa. Amenajarea parcului popular numit cuprinde 2000 de animale din care cca.500 de forme diferite pasari, pot fi vazute aici in permanenta. Specialitatea gradinii zoologice din Dresda o constituie pastrarea si cresterea maimutelor.In scoala, copiii si tinerii elevi din Dresda detin prin intermediul lectiilor vizuale de biologie ,cunostiinte despre natura


Gradina zoologica este cea mai veche din cele noua gradini din fostul RDG. Aici este o expozitie permanenta de pasari care si-a deschis portile pe data de 9 mai 1861, la un an de la constituirea Societatii pe Actiuni Gradina Zoologica.Printre pasari gasim aici pasarea cu doua cornuri. O pasare impozanta cu ciocuri uriase, dar de constructie anatomica usoara, traiesc in padurile tropicale ale ariei de sud –est. intr-o scorbura de copac inchisa cu ramuri,femela isi cloceste oule.


Aici s-au ridicat intr-o dezvoltare rapida ,o serie de custi pentru animale de prada, elefanti , lei, tigrii si o casa pentru iernare. Marea senzatie a gradinii este maimuta hunanoida şi cimpazeul Mofoka.Prima maimuta a fost adusa in 1873 . Mai tarziu in anul 1876, s-a imbogatit gradina cu cimpanzei si un uragantan.Prima Girafa care a fost adapostita in anul 1875. Primul Elefant pe numele Lili care a fost adus 1863, şi a trait 48 de ani in gradina zoologica.la varsta de 51 de ani a murit. Elefantii prezenti sunt atat elefantii indieni cat si elefantii africani, care pot atinge o greutate de pana la 6 t.In inventarul gradinei nu lipseste rinocerul Indian. Colectivul de cercetare a animalelor in captivitate nu pot ascunde iniţiativa lor ca prin metode stiintifice au reusit de-a creste un pui, nou nascut de orangutan pana la maturitate numit,,cel cu favoriti". Un grup de cercetatori au gasit metode de intretinere a maimutelor humanoidelor. In anul 1945 prin distrugerea orasului Dresda, care a cazut in ruine si cenusa deasemenea si gradina zoologica. Dar cu mult optimism a fost deschisa in anul 1946, de catre primarul de atunci.



Atunci s-au construit case pentru animale de prada, un asezamant pentru antilope ,un aquriul, o statiune de maimute hunanoide, precum si instalatii gospodaresti.Noul director, a reluat din nou traditia intretinerii si cresterii maimutelor, Astfel intre anii 1950- 1979, s-au nascut aici 12 pui de urangutani, din care 11 au
fost crescuti in final in a doua generatie in gradina zoologica.Astazi efectivul de animale atinge 2000 de indivizi din 500 de specii Printre aceste sunt 45 specii rare amenintate cu disparitie cresc se bucura de viata alaturi de celalalte animale din rezevatie naturalape o suprafata de 12,5 ha.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu