Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

luni, 24 august 2009

BERLINUL -GERMANIA


Cum arata Poarta Brandeburg

Berlin a fost succesiv capitală din (1701-1918), a Prusiei, Imperiului german (1871-1918), la Weimar Republica (1919-1933) şi de al treilea Reich (1933-1945).Între 1945 şi 1990, drept consecinţă a celui de-al doilea război mondial oraşul Berlin a fost divizat în Berlinul de Vest şi Berlinul de Est. Berlinul de Vest, în germană Westberlin, în timp ce Berlinul de Est a fost numit doar Berlin, sau, Berlin, Hauptstadt der DDR , de către oficialii şide instituţiile oficiale al RDG, sau Ostberlin - de către locuitorii vestului Germaniei şi de către alţi vorbitori nativi ai limbii germane

Muzeul Pergamon şi Vechea Primărie au fost în mare parte distruse în timpul războiului şi refăcute.

Turnul de aproape 100 m înălţime.

Apoi Alexander-platz, piaţa centrală, păstrătoare de vechi tradiţii(multe romane). Este locul central Aici se mai poate vedea ,, Haus der Lehrers”, o clădire mare modernă, toată din sticlă reflectorizantă şi aluminiu. Prin oraş trece o cale ferată pe piloni numită ,, Standtbahn”.Berlinul a fost capitala Germaniei între 1871 şi 1945, şi a redevenit capitala acestei ţări în 1990, odată cu reunificarea Germaniei şi a aderării fostei Republici Democrate Germane (sau RDG, în germană: DDR ) la Republica Federală Germania (sau RFG)


În anul1954, Berlinul încă suferea de pe urma războiului. Mormane, dărâmături, de moloz. După câţva ani s-a refăcut în mare măsură. Aici sunt multe instituţii şi clădiri, pe aleea,, Unter den Linden” ca Universitatea Humboldt, clădită în 1810



fotografie din 1986

CLĂDIREA OPEREI DIN BERLIN

Clăditra Muzeului ,, Pergamon” a fost construit de Alfred Messel şi Ludwig Hoffmann între anii 1910-1930. Aici a fost reconstruit în dimensiuni originale Pergamon Altar, Piaţa Poarta Miletus şi Ishtar Gate. Muzeul are 3 părţi: antichitate, Orientul Mijlociu şi arta islamică. După moartea lui Alfred Messel, noul director Wilhem von Bode, a continuat dezvoltarea muzeului în anul 1918, iar începând din anul 1930 clădirea muzeului găzduia 4 muzee-Nici Pergamonul nu a scăpat de distrugerile din al doilea război mondial. Clădirea a fost deteriorată. Pentru că unele obiecte erau afişate în pereţi de protecţie iar altele au fost depozitate în locuri sigure, nu au fost mari pierderi.În 1945, Armata Roşie, a luat multe obiecte din acest muzeu, Astfel multe din ele se găsesc expuse la Moscova, Hermitage din Sankt Petesburg.
Colecţiile din Pergamon sunt: sculpturi elenistice, arhaice, înscripţii, mozaicuri,ceramică,bijuterii, lucrări de artă de la greco.romane şi antichitate.
La Muzeul de Artă Islamică se poate vedea artă islamică din perioada secolului 8 până în secolul 19-lea, exponate din Spania,India. Principala atracţie este faţada Mshatta, care provine de la sultanul Abdul Hamid II, un dar oferit împăratului Wilhem II al Germaniei. Muzeul de Artă mai organizează expoziţii temporare de artă modernă din lumea islamică.

Muzeul Orientului Mijlociu. Aici sunt prezentate obiecte ce au fost găsite de arheologii germani din zonele Asirian, Sumerian şi Babilonian. Se poate vedea aici Ishtar Gate, Procesiunea Way din Babilon, împreună cu un tron, faţada
Nebuchadrezzar II În viitor Pergamonul va fi extins şi va deveni un centru complex cuprinzînd mai multe muzee.





Extinderea înseamnă că se va alătura Galeria Naţională, muzeul Bode, şi noul muzeu cu o nouă intrare. Şi aceasta pentru că muzeul are mai multe obiecte de artă şi comori arheologice săpate în Germania Încă din 1907, directorul Wilhelm Bode, şi-a propus a construi altă clădire în apropiere pentru a se potrivi cu vechea arhitectură germană post-antichitate şi din Orientul Mijlociu şi Islamice.

Fotografie din vara anului 1989. Împreună la Berlin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu