Sunteti multumit cum este prezentat ghidul ilustrat prin orasele lumii?

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

Va invit sa accesati ,, Impresii de calatorie"

sâmbătă, 21 mai 2011


Tenerife este cea mai mare insulă dintre Insulele Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 de km, o lățime de 50 de km și o suprafață de 2.034,38 de km². Insula are 839.000 de locuitori (recensământ din 2006). Este insula cea mai populata a Spaniei și a arhipelagului.
Santa Cruz de Tenerife este capitala și reședința de guvern a insulei. Insula găzduiește Universitatea din La Laguna, fondată în anul 1792. Insula Tenerife este deservită de 2 aeroporturi, Tenerife North Airport si Tenerife South Airport, și este centrul turistic și economic al arhipelagului.

Foto din colectie

Aici se intalneste cea mai mare altitudine din Spania: varful vulcanului Teide – 3717 metri. Nordul insulei este umed, cu o vegetatie bogata, pe cand sudul este secetos. Cele peste 140 de plaje ale insulei sunt fie naturale, fie artificiale. Majoritatea au nisip negru de origine vulcanica, dar exista si unele cu nisip auriu.






foto din colectie
Ca zone principale de atractie ale insulei sunt: orasul vechi din La Laguna si La Orotava; Valea Orotava; gradina botanica din La Orotava; peisajul vulcanic de la Teide; Padurea Mercedes; Valea din Masca; stancile de la Los Gigantes; rapa Barranco del Infierno; Piramidele din Guimarl Parcul Loro, cu cea mai mare colectie de papagali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu